Chi Neng Qigong

Chinese Yoga of Bewegingsleer 
www.chikunghaarlem.nl

Qigong is een prachtige trainingsvorm: Chinese yoga, mindfulness en tegelijkertijd train je je lichaam gezond en fit. De vorm Chi Neng Qigong is één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De doelstelling van Qigong is om lichaam en geest in balans te brengen en te houden, en zo ziektes en klachten zowel mentaal, emotioneel als fysiek te voorkomen en te bestrijden. Voor een gezond en vitaal leven.

Bij Mindful bewegen, of bewegen in aandacht, maak je het lichaam met rustige bewegingen los en ontspannen. Je brengt je geest tot rust en staat sterk en energiek in het leven, fysiek en mentaal. Chi Neng Qigong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Door Qigong Training stimuleren we de energiestroom in ons lichaam. De zachte bewegingen en een geconcentreerde geest, zorgen ervoor dat de Qi vrij door het lichaam stroomt en blokkades worden weggenomen of voorkomen.

Waar Qigong volgen?
Mijn eigen Chi Neng Qigong training doe ik bij Evelyn van der Ploeg via Chi Kung Haarlem en online met diverse trainers via Zhigong Online. Misschien ook iets voor jou? Een aantal eenvoudige oefeningen gebruikt ik al in mijn mindfulnesstrainingen.

Mindful Qigong
Het is mijn wens om ook jou de kracht van Mindful Qigong te laten ervaren. In 2019 hoop ik te starten met de docentenopleiding Chi Neng Qigong. Ik vind het belangrijk om zelf leerling te blijven en zo de frisse blik op het mindfulnessvak te bewaken. In mijn werk als mindfulnesstrainer begeleid ik met plezier mindful yoga of bewegen in aandacht. Ik wou graag meer leren over meditatie in beweging en zocht aansluiting in een groep. Zo kwam ik in mijn nieuwsgierige verkenning uit bij Chi Neng Qigong.

Meer weten >>